BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
BD111BMesleki OryantasyonZorunlu112
Dersin Seviyesi
Lisans
Dersin Amacı
Bölümü ve mesleği tanıtmak, meslek etiği ve deontoloji ile ilgili temel bilgileri öğretmek, mesleklerinin gerektirdiği davranış ve aktiviteleri tanımlama ve uygulama becerileri kazandırmak, eğitimleri sırasında gerekli yönetmelikleri öğretmek, meslekleri ile ilgili temel bilgileri edinebilecekleri kaynakları tanımlama ve onlara ulaşabilme deneyimi kazandırmaktır.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Prof. Dr. Ali Savaş BÜLBÜL
Öğrenme Çıktıları
1Beslenme ve diyetetik bölümünü ve diyetisyenlik mesleğini tanır
2Diyetisyenlik mesleğinin görevleri ve deontolojisi hakkında temel bilgileri öğrenir
3Meslek etiği ve mesleğin gerektirdiği aktiviteleri tanımlama ve uygulama becerileri kazanır
4Eğitimleri sırasında gerekli yönetmelikleri öğrenir
5Meslekleri ile ilgili temel bilgileri edinebilecekleri kaynakları tanımlama ve onlara ulaşabilme deneyimi kazanır
Öğrenim Türü
İkinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Beslenme ve Diyetetik Bölümünün ve Anabilim dallarının tanıtımı, mesleki etik ve deontoloji kavramları, ders programları, öğrenci sorumlulukları ve yönetmelikler ile diyetisyenlik mesleği, iyi meslek uygulamaları, meslek örgütleri, mesleğin tarihi ve mesleki kaynaklara ulaşım gibi konuları içerir.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Amaç ve hedefler, ders süreci ve değerlendirme hakkında bilgilendirme
2Beslenme ve Diyetetik Bölümünün tanıtımı
3Diyetisyenliğin tanımı ve çalışma alanları
4Türkiye ve Dünya’da beslenme ve diyetetik eğitimi-öğretimi
5Yönetmeliklerin ve öğrenci sorumluluklarının öğretilmesi
6Yönetmeliklerin ve öğrenci sorumluluklarının öğretilmesi
7Meslek tarihi ve uluslararası derneklerin tanıtımı
8ARA SINAV
9Meslek tarihi ve uluslararası derneklerin tanıtımı
10Mesleki etik ve deontoloji
11Mesleki etik ve deontoloji
12Diyetisyenlik mesleği ile ilgili uygulamalar
13Diyetisyenlik mesleği ile ilgili uygulamalar
14Meslek ile ilgili temel kaynakları ve ulaşım yollarının tanıtımı
15Meslek ile ilgili temel kaynakları ve ulaşım yollarının tanıtımı
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
• M. Tayfur, O. Barış, N. N. Baştaş, Diyetisyenlik Eğitimi ve Meslek Etiği, Hatiboğlu Yayınları • EFAD, ICDA ve IUNS web sayfaları • Beslenme ve Diyet Dergisi, • JADA vb dergiler
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Derse Katılım14228
Soru-Yanıt14114
Bireysel Çalışma14114
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma177
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma188
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)74
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15
ÖÇ1144435542445545
ÖÇ2255445543545555
ÖÇ3223333332332222
ÖÇ4144335552354443
ÖÇ5145455453454554
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek