Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | BTÖ108 | Yabancı Dil II | Zorunlu | 1 | 2 | 2 |
|
Dersin Seviyesi |
Lisans |
Dersin Amacı |
İngilizce öğretiminde iletişimsel yaklaşım doğrultusunda öğrenci merkezli tekniklerle öğrencilerin orta düzeyde konuşma ve anlama becerilerinin geliştirilmesi, kelime dağarcığının oluşturulması ve dil bilgisine hakim olmaları amaçlanmaktadır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Asist. Prof. Dr. Emrah DOLGUNSÖZ |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Dinleme becerisi doğrultusunda çok yaygın kullanılan kelimeleri fark edebilmek, alışveriş, basit mesaj ve uyarıları anlayabilme | 2 | Okuma becerisi doğrultusunda kısa ve basit parçaları okuyabilme, günlük materyallerden tahmin edilebilir spesifik bilgiler bulabilme, reklam, zaman cetveli ve çok kısa kişisel mekutupları anlayabilmek. | 3 | Konuşma becerisi doğrultusunda basit kurulmuş cümlelerle kendini tanıtmak. Çok belirgin konular üzerinde sorulan kolay sorulara cevap verebilmek. Eğitim, meslek ve kişisel bilgiler hakkında basit cümleler kurabilmek | 4 | İstenilen durumlarda kısa not veya mesajlar yazabilme. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Bu ders, üniversite öğrencilerinin kendi alanlarında yürüttükleri her türlü akademik faaliyette okuma, konuşma, dinleme ve yazma becerilerini belirli bir etkinlikte kullanabilmelerini sağlayacak biçimde tasarlanmıştır. Bu derste öğrencilerin "Yabancı Dil I" dersinde kazandıkları bilgi ve becerilerin bir üst seviyeye çıkartılması hedeflenmelidir. Bu yapılırken ilgi çekici bağlamlar yaratılmasına, dilin işlekliğini artırıcı alıştırmalar yapılmasına, dilin gerçek iletişim becerilerinde kullanılmasına ve bu yolla öğrencilerin dilsel ve iletişimsel yetileri ile yabancı dil yeterliklerinin artırılmasına özen gösterilmelidir. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Lesson 53-54 Yiyecek, içecek Sayılabilir, sayılamayan isimler Okuma | | | 2 | Lesson 55-56-57-58 Yiyecek içecek tanımlama Yemek siparişi verme Kıyafetler Sıfatlar | | | 3 | Lesson 59-60 Kişilerin kıyafetlerini tanıtma Hikaye: That’s Life (Epi. 8) Okuma Yazma | | | 4 | Lesson 61-62-63-64 Postane-posta kelimeleri Zorunluluk ‘have to’ Telefon diyalogları | | | 5 | Lesson 65-66 Hava durumu Sıfat karşılaştırmaları Okuma Dinleme | | | 6 | Lesson 67-68-69-70 Farklı yerleri karşılaştırma Hikaye: That’s Life (Bölüm 9) Coğrafi özellikler Superlatives | | | 7 | Lesson 71-72 Ülke tanımlama Ölçüler Yazma | | | 8 | Vize Sınavı | | | 9 | Lesson 73-74 Gündelik işler Present Perfect Okuma Dinleme | | | 10 | Lesson 75-76 Kısa mesajları anlayabilme Hikaye: That’s Life (Blm.10) Yazma | | | 11 | Lesson 77-78-79-80 Deneyimler Deneyimler & Geçmiş Zaman Deneyimleri sorma Havaalanı diyalogları | | | 12 | Okuma Alıştırmalar Dinleme | | | 13 | Okuma Yazma Alıştırmalar Dinleme | | | 14 | Yazma Okuma Dinleme Alıştırmalar | | | 15 | Yazma Okuma Dinleme Alıştırmalar | | | 16 | Final Sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
KİTABIN ADI 1 : PREMİUM ENGLİSH COURSEBOOK - WORK BOOK YAZAR: Serkan KOÇ 1.BASKI 2016
KİTABIN ADI 2 : PREMİUM ENGLİSH COURSEBOOK - STUDENT'S BOOK YAZAR: Serkan KOÇ 2.BASKI 2016
KİTABIN ADI 3 : STEP UP FOR ENGLİSH GRAMMAR \ ELEMANTARY \ İNTERMEDİATE YAZAR: Özge KOÇ 1.BASKI 2016
SİYAH KUĞU YAYINCILIK |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 2 | 10 | 20 |
Final Sınavı | 4 | 10 | 40 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | | | | | | | ÖÇ2 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | | | | | | | ÖÇ3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | | | | | | | ÖÇ4 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | 3 | | | | | | |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|