Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | SP206 | Girişimcilik | Zorunlu | 2 | 4 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrencileri girişimcilikle ilgili temel kavramlar ile tanıştırmak ve alan ile ilgili örnek olaylardan hareketle pratik bilgiler sunmaktır. Böylece öğrencilerin, girişimcinin ortaya çıkışını ve girişimcinin iş hayatında başarılı olmasının yöntemlerini, küçük işletmeleri ve ekonomideki rollerini, küçük işletmelerin kuruluş şekillerini ve yöntemini kavrayabilme hakkında bilgi sahibi olması hedeflenmektedir. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üyesi İlyas Kays İMAMOĞLU |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Girişimciliğin ekonomideki önemini kavrayabilir. | 2 | Küçük işletmelerde yönetim, üretim, pazarlama ve finansman fonksiyonlarını bütünlük içerisinde kavrayabilir. | 3 | Küçük işletmelerin kuruluş sürecini kavrayabilir. | 4 | Küçük işletmelerin çeşitlerini ve ekonomiye katkılarını kavrayabilir |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
YOK |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
YOK |
Dersin İçeriği |
Girişimcilik, Girişimcilik Türleri, Girişimci Nitelikleri, Girişimcilik Süreci, İşletme Fonksiyonları, Küçük ve Orta Boy İşletmeler, Girişimcilik Örnekleri |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Girişimcilik Kavramı ve Ortaya Çıkışı | | | 2 | Girişimcilik Türleri, Risk Sermayesi ve Türkiyede Uygulama Alanı | | | 3 | Girişimcilik Kültürü | | | 4 | Küçük İşletme Çeşitleri | | | 5 | Küçük İşletmelerin Kuruluş Süreci | | | 6 | Kapasite Çeşitleri ve Kapasite Seçimi | | | 7 | Hukuki Yapının Seçim | | | 8 | Ara SInav | | | 9 | Küçük İşletmelerde Yönetim ve Üretim | | | 10 | Küçük İşletmelerde Pazarlama | | | 11 | İşletmenin Finansal Yapısı ve Modern Finansman Teknikleri İlg | | | 12 | Personel Yönetimi ve Personel Sorunları | | | 13 | İmtiyaz Hakkı(Franchising) | | | 14 | Küçük İşletmelerin Sorunları ve Çözüm Yolları | | | 15 | Küçük İşletmelerin Sorunları ve Çözüm Yolları | | | 16 | Final sınavı | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
1)ÇELİK, A. Ve AKGEMCİ, T. Girişimcilik Kültürü ve KOBİler.Nobel Yayın Dağıtım, 1998, Ankara.2) KÜÇÜK, Orhan. Girişimcilik ve Küçük İşletme Yönetimi, Seçkin Yayıncılık, 2007, Ankara.3) MÜFTÜOĞLU, Tamer. Türkiyede Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler KOBİler, Turhan Kitabevi, 2002, |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | YOK |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 2 | 3 | 2 | 2 | 2 | 2 | ÖÇ2 | 3 | 1 | 2 | 3 | 2 | 2 | ÖÇ3 | 1 | 2 | 1 | 3 | 1 | 2 | ÖÇ4 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 1 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|