Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | LVS109B2 | Genel Zootekni | Zorunlu | 1 | 1 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Bu dersin amacı önlisans düzeyinde Laborant ve Veteriner Sağlık öğrenimi gören öğrencilere genel zootekni ile ilgili konularda bilgi kazandırılması. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Öğr. Gör. Sadık ÇIVRACI |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Genel Zootekni ile ilgili terimleri, kavramları ve konuları tanımlamak, çözümlemek ve tartışmak. | 2 | Dünyadaki ve Türkiye’deki sığır ırklarının morfolojik ve fizyolojik özelliklerini, sığır yetiştirme tekniğini öğrenir. | 3 | Süt ve besi sığırı işletmelerinde sürü bakım ve yönetimini ve hayvan refahını öğrenir. | 4 | Dünyadaki ve Türkiye’deki koyun ve keçi ırklarının morfolojik ve fizyolojik özelliklerini, koyun ve keçi yetiştirme tekniğini öğrenir. | 5 | Dünyadaki ve Türkiye’deki tavuk ırklarının morfolojik ve fizyolojik özelliklerini tavuk yetiştirme tekniğini öğrenir. | 6 | Dünyadaki ve Türkiye’deki at ırklarının morfolojik ve fizyolojik özelliklerini at yetiştirme tekniğini öğrenir |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Dünya Hayvancılığının Genel Yapısı, Tarımda Hayvancılık, Hayvansal Besinler, Türkiye’de Hayvancılık, Türler ve Irklar, Döl Verimi, Laktasyon, Ara Sınav, Çevre, Seleksiyon, Yetiştirme Yöntemleri, Türkiye’de Yetiştirilen Başlıca Hayvan Irkları, Türkiye’de Hayvancılık Konusunda Başlıca Araştırma Ve Islah Çalışmaları, Verim Kontrolleri |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Dünya ve Türkiye Hayvancılığına Genel Bakış | | | 2 | Başlıca Yetiştiricilik Tanımları | | | 3 | Hayvan Irkları ve Irk Özellikleri | | | 4 | Hayvanlarda Verimler ve Verim özellikleri | | | 5 | Çevre ve Hastalıklara Direnç | | | 6 | Çevre ve Hastalıklara Direnç | | | 7 | Seleksiyon ve Seleksiyon Metotları | | | 8 | Seleksiyon ve Seleksiyon Metotları | | | 9 | Yetiştirme Metotları | | | 10 | Kuluçka Bilgisi ve Tekniği | | | 11 | Kuluçka Bilgisi ve Tekniği | | | 12 | Hayvan Barınakları | | | 13 | Hayvancılıkta Yeni Yaklaşımlar, Türkiye Hayvancılığının Sorunları ve Çözüm Yolları, Türkiye Hayvancılığının Geleceği | | | 14 | Hayvancılıkta Yeni Yaklaşımlar, Türkiye Hayvancılığının Sorunları ve Çözüm Yolları, Türkiye Hayvancılığının Geleceği | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Evrim , M. Güneş , H., 2000 Sığır yetiştiriciliği, İstanbul Üni. Veteriner Fak. Masaüstü Yayımcılık, İstanbul
Demir ,H. 2000 Koyun Keçi yetiştiriciliği, İstanbul Üni. Veteriner Fak. Masaüstü Yayımcılık, İstanbul
Altınel , A. 1999 Tavuk Yetiştirme , İstanbul Üni. Veteriner Fak. Masaüstü Yayımcılık, İstanbul |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 1 | 1 |
Derse Katılım | 14 | 2 | 28 |
Uygulama/Pratik | 14 | 1 | 14 |
Problem Çözümü | 14 | 1 | 14 |
Soru-Yanıt | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 1 | 10 | 10 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | | | | | | | 4 | 5 | 4 | 4 | 5 | 5 | ÖÇ2 | | | | | | | 4 | 4 | 5 | 4 | 5 | 3 | ÖÇ3 | | | | | | | 5 | 3 | 4 | 5 | 4 | 4 | ÖÇ4 | | | | | | | 4 | 4 | 4 | 5 | 5 | 5 | ÖÇ5 | | | | | | | 5 | 5 | 5 | 3 | 3 | 4 | ÖÇ6 | | | | | | | 4 | 4 | 3 | 4 | 3 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|