Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GT206B | Süt Teknolojisi II | Zorunlu | 2 | 4 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Farklı süt ürünlerinin yapım aşamalarının ve analizlerinin öğretilmesi |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Doç. Dr. Naciye KUTLU KANTAR |
Öğrenme Çıktıları |
1 | İçme sütü teknolojisi, pastörizasyon ve sterilizasyon metotlarını açıklar | 2 | Farklı peynirlerin yapım teknolojileri hakkında bilgi edinir | 3 | Dünyada ve Türkiyede süt ve ürünleri hakkında bilgi edinir | 4 | Değişik süt ve ürünlerinin yapımında teknolojik bilgileri edinir | 5 | Süt işletmelerinde proses temellerini anlar |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Değişik süt ve ürünlerinin üretim aşamaları |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | UHT süt üretim teknolojisi | | | 2 | Pastörize süt üretim teknolojisi | | | 3 | Süttozu üretimi | | | 4 | Yoğurt üretim teknolojisi | | | 5 | Yoğurt üretim teknolojisi | | | 6 | Kefir, Kımız ve Ayran Üretim Teknolojisi | | | 7 | Kefir, Kımız ve Ayran Üretim Teknolojisi | | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Peynir üretim teknolojisi | | | 10 | Peynir üretim teknolojisi | | | 11 | Tereyağı üretim teknolojisi | | | 12 | Tereyağı üretim teknolojisi | | | 13 | Koyulaştırılımış süt ürünleri üretimi
| | | 14 | Dondurma üretim teknolojisi | | | 15 | Süt İşletmelerinde Hijyen ve Sanitasyon | | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Demirci,M.,Şimşek,O.1997.Süt İşleme Teknolojisi.Hasad Yayıncılık.,İstanbul
Akın,N.2004.Modern Süt Ürünleri Teknolojisi.Selçuk Üniv. Ziraat Fak.,Konya. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 12 | 2 | 24 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 3 | 4 | 12 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 4 | 5 | 20 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 2 | 4 | 1 | 4 | 4 | ÖÇ2 | 2 | 5 | 2 | 5 | 5 | ÖÇ3 | 1 | 1 | 1 | 4 | 5 | ÖÇ4 | 2 | 5 | 1 | 5 | 5 | ÖÇ5 | 2 | 5 | 4 | 4 | 5 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|