Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GT202B | Et ve Ürünleri Teknolojisi II | Zorunlu | 2 | 4 | 5 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Et ürünlerinin üretimine yönelik teorik ve uygulamalı bilgileri aktarmak |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üyesi Kübra ÇİNAR TOPÇU |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Et ürünlerini değişik açılardan sınıflandırır | 2 | Gıda işleme teknikleri ile raf ömrü arasında ilişki kurar | 3 | Kalite faktörleri ve kalite kontrolü konusunda değerlendirmelerde bulunur | 4 | Üretimde kullanılan alet ve ekipmanların seçiminde etkin rol alır | 5 | Değişik et ürünlerinin üretim yöntemlerini karşılaştırır |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Değişik et ürünlerinin üretimi ve kalite kriterlerine yönelik konuları içermektedir |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Et ürünlerinin üretiminde kullanılan hammaddeler ve katkı maddeleri
| | | 2 | Et ürünlerinin üretiminde kullanılan hammaddeler ve katkı maddeleri
| | | 3 | Kürleme yöntemleri ve Tütsüleme metotları
| | | 4 | Çiğ ve pişirilmiş kür edilmiş et ürünleri
| | | 5 | Çiğ ve pişirilmiş kür edilmiş et ürünleri
| | | 6 | Emülsiyon tipi et ürünleri
| | | 7 | Fermente et ürünleri
| | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Sucuk Üretim Teknolojisi
| | | 10 | Pastırma Üretim Teknolojisi
| | | 11 | Kavurma Üretim Teknolojisi
| | | 12 | Et konserveleri ve Füme dil
| | | 13 | Et endüstrisinde doğal ve yapay kılıflar
| | | 14 | Üretimde kullanılan temel makineler
| | | 15 | Et ürünlerinde kalite faktörleri ve kalite kontrolü
| | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Gökalp, H.Y., Kaya, M., Zorba, Ö. (2012). Et Ürünleri İşleme Mühendisliği. Atatürk Üniversitesi Yayınları No: 786, Erzurum |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 4 | 56 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 4 | 4 | 16 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 6 | 5 | 30 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 1 | 3 | 4 | 3 | 4 | ÖÇ2 | 1 | 3 | 4 | 3 | 4 | ÖÇ3 | 1 | 3 | 4 | 3 | 5 | ÖÇ4 | 1 | 3 | 4 | 3 | 5 | ÖÇ5 | 1 | 3 | 3 | 3 | 4 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|