Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GT203B | Meyve ve Sebze Teknolojisi | Zorunlu | 2 | 3 | 4 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Öğrencilerin meyve ve sebze ve ürünleri konusunda bilgi sahibi olmasını sağlamaktır. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Onur YÜZER |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Meyve ve sebzelerin bileşimini bilir | 2 | Meyve ve sebzelerin soğukta depolanmaları hakkında bilgi sahibi olur | 3 | Meyve ve sebzelerin dondurularak muhafaza edilmeleri hakkında bilgi sahibi olur | 4 | Konserve üretim teknolojisi hakkında bilgi sahibi olur | 5 | Kurutma teknolojisi hakkında bilgi sahibi olur |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Meyve ve sebzelerin bileşimi, meyve ve sebzelerle bunlardan elde edilen ürünlerin başlıca dayandırılma yöntemleri, meyve ve sebzelerin soğukta depolanmaları, Meyve ve sebzelerin dondurularak muhafaza edilmeleri, konserve üretim teknolojisi, salça üretim teknolojisi, kurutma teknolojisi. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Meyve ve Sebzelerin Bileşimi
| | | 2 | Meyve ve Sebzelerin Bileşimi
| | | 3 | Meyve ve Sebzelerlen Elde Edilen Ürünlerin Başlıca Korunma Yöntemleri
| | | 4 | Meyve ve Sebzelerlen Elde Edilen Ürünlerin Başlıca Korunma Yöntemleri
| | | 5 | Meyve ve Sebzelerin Soğukta Depolanmaları
| | | 6 | Meyve ve Sebzelerin Soğukta Depolanmaları
| | | 7 | Meyve ve Sebzelerin Çeşitli Yöntemlerle Muhafazasında Uygulanan Ön İşlemler
| | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Meyve ve Sebzelerin Dondurularak Muhafaza Edilmeleri
| | | 10 | Konserve Üretim Teknolojisi
| | | 11 | Konserve Üretim Teknolojisi
| | | 12 | Salça Üretim Teknolojisi
| | | 13 | Salça Üretim Teknolojisi
| | | 14 | Kurutma Teknolojisi
| | | 15 | Kurutma Teknolojisi
| | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Cemeroğlu B. 2004; Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 1, Ankara.
Cemeroğlu B. 2004; Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi 2, Ankara. |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 3 | 42 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 3 | 3 | 9 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 4 | 4 | 16 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 2 | 4 | 5 | 3 | 4 | ÖÇ2 | 2 | 4 | 4 | 3 | 4 | ÖÇ3 | 2 | 4 | 5 | 3 | 4 | ÖÇ4 | 2 | 4 | 5 | 3 | 4 | ÖÇ5 | 2 | 4 | 4 | 3 | 4 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|