BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GT201BEt ve Ürünleri Teknolojisi IZorunlu235
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Etin elde edilmesi, yapısı, özellikleri ve işlenmesine yönelik bilgileri geniş bir bakış açısı ile kazandırmak.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr. Öğr. Üyesi Kübra ÇİNAR TOPÇU
Öğrenme Çıktıları
1Etin bileşimini ve beslenme açısından önemini kavrar
2Kasın ete dönüşümünü tanımlar, Etin kalitesine etki eden faktörleri açıklar
3Et muhafaza yöntemlerinin temel prensiplerini sıralar,
4Et endüstrisinde hijyen uygulamalarını değişik açılardan değerlendirir
5Zoonoz etkeni mikroorganizmaları bilir
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Etin fiziksel, kimyasal, duyusal, mikrobiyolojik ve biyokimyal özellikleri ile muhafaza yöntemlerine yönelik konuları içerir.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Etin kompozisyonu
2Etin kompozisyonu
3Et ve insan beslenmesi
4Et ve insan beslenmesi
5Sakatatlar
6Kasaplık hayvanlar
7Kasın yapısı ve fonksiyonu
8Ara sınav
9Kasın ete dönüşümü
10Et proteinleri
11Et proteinleri
12Et yağları
13Et karbonhidratları
14Et mikrobiyolojisi
15Et muhafaza yöntemleri
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Kaya, M., (2012). Et Bilimi ve Teknolojisi, Ders Notları. Atatürk Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Erzurum.
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Derse Katılım14342
Bireysel Çalışma14456
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma4416
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma6530
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)147
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5
ÖÇ113434
ÖÇ213434
ÖÇ313435
ÖÇ413435
ÖÇ513334
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek