BAYBURT ÜNİVERSİTESİ Bilgi Paketi / Ders Kataloğu

Anasayfa Bayburt Üniversitesi Hakkında Derece Programları Öğrenciler için genel bilgiler
Ders Öğretim Planı
Dersin KoduDersin AdıDersin TürüYılYarıyılAKTS
GT112BLaboratuvar TekniğiZorunlu123
Dersin Seviyesi
Ön Lisans
Dersin Amacı
Gıda laboratuvarında kullanılan cihazlar, çalışma kuralları ve uygulanan temel analiz yöntemleri ile ilgili teorik bilgi ve beceri kazandırmak.
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri
Dr.Öğr.Üyesi Kübra ÇİNAR TOPÇU
Öğrenme Çıktıları
1Laboratuvar güvenliğinin sağlanması konusunda bilgi sahibi olur.
2Laboratuvarda kullanılan alet ve ekipmanları tanır, işlevleri hakkında bilgi sahibi olur
3Deney kurma, uygulama, elde edilen sonuçları yorumlama becerisi kazanır
4Analiz öncesi ve sonrası yapması gereken işlemleri öğrenir ve uygular.
5Sterilizasyon işelemlerini öğrenir ve başarıyla uygular.
Öğrenim Türü
Birinci Öğretim
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler
Yok
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar
Yok
Dersin İçeriği
Laboratuvar güvenliğinin sağlanması, laboratuvarda kullanılan alet ve ekipmanların tanıtımı ve işlevleri, analizler öncesi yapılması gereken hazırlıklar, sterilizasyon işlemleri, analizler için numune alınması, gıdalara uygulanan belli analizler konuları ele alınacaktır.
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği
HaftaTeorikUygulamaLaboratuvar
1Laboratuvar Kuralları ve Güvenliği
2Laboratuvar Kuralları ve Güvenliği
3Laboratuvarda kullanılan cam malzemelerin tanıtımı ve kullanım amaçlarının belirlenmesi
4Laboratuvarda kullanılan cam malzemelerin tanıtımı ve kullanım amaçlarının belirlenmesi
5Laboratuvarda uygulanan temel işlemler ve kullanılan ekipmanlar
6Laboratuvarda uygulanan temel işlemler ve kullanılan ekipmanlar
7Laboratuvarda uygulanan temel işlemler ve kullanılan ekipmanlar
8Ara sınav
9Analizlere Hazırlık
10Analizlere Hazırlık
11Çözeltiler
12Çözeltiler
13Kantitatif Analizlerde Hata Kaynakları ve Hataların Giderilmesi
14Kantitatif Analizlerde Hata Kaynakları ve Hataların Giderilmesi
15 Numunelerin Analize Hazırlanması
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Laboratuvar Teknikleri ve Temel Gıda Analizleri / Yrd. Doç. Dr. Faruk Gamlı /2015
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Değerlendirme
Yarıyıl (Yıl) İçi EtkinlikleriAdetDeğer
Ara Sınav1100
TOPLAM100
Yarıyıl(Yıl) Sonu EtkinliklerAdetDeğer
Final Sınavı1100
TOPLAM100
Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri40
Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri60
TOPLAM100
Dersin Sunulduğu Dil
Türkçe
Staj Durumu
Yok
İş Yükü Hesaplaması
EtkinliklerSayısıSüresi (saat)Toplam İş Yükü (saat)
Ara Sınav111
Final Sınavı122
Derse Katılım14342
Bireysel Çalışma14228
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma339
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma4312
TOPLAM İŞ YÜKÜ (saat)94
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi

1

2

3

4

5
ÖÇ113532
ÖÇ213533
ÖÇ323534
ÖÇ423534
ÖÇ513534
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek