Dersin Kodu | Dersin Adı | Dersin Türü | Yıl | Yarıyıl | AKTS | GT112B | Laboratuvar Tekniği | Zorunlu | 1 | 2 | 3 |
|
Dersin Seviyesi |
Ön Lisans |
Dersin Amacı |
Gıda laboratuvarında kullanılan cihazlar, çalışma kuralları ve uygulanan temel analiz yöntemleri ile ilgili teorik bilgi ve beceri kazandırmak. |
Dersi Veren Öğretim Görevlisi/Görevlileri |
Dr.Öğr.Üyesi Kübra ÇİNAR TOPÇU |
Öğrenme Çıktıları |
1 | Laboratuvar güvenliğinin sağlanması konusunda bilgi sahibi olur. | 2 | Laboratuvarda kullanılan alet ve ekipmanları tanır, işlevleri hakkında bilgi sahibi olur | 3 | Deney kurma, uygulama, elde edilen sonuçları yorumlama becerisi kazanır | 4 | Analiz öncesi ve sonrası yapması gereken işlemleri öğrenir ve uygular. | 5 | Sterilizasyon işelemlerini öğrenir ve başarıyla uygular. |
|
Öğrenim Türü |
Birinci Öğretim |
Dersin Ön Koşulu Olan Dersler |
Yok |
Ders İçin Önerilen Diğer Hususlar |
Yok |
Dersin İçeriği |
Laboratuvar güvenliğinin sağlanması, laboratuvarda kullanılan alet ve ekipmanların tanıtımı ve işlevleri, analizler öncesi yapılması gereken hazırlıklar, sterilizasyon işlemleri, analizler için numune alınması, gıdalara uygulanan belli analizler konuları ele alınacaktır. |
Haftalık Ayrıntılı Ders İçeriği |
|
1 | Laboratuvar Kuralları ve Güvenliği
| | | 2 | Laboratuvar Kuralları ve Güvenliği
| | | 3 | Laboratuvarda kullanılan cam malzemelerin tanıtımı ve kullanım amaçlarının belirlenmesi
| | | 4 | Laboratuvarda kullanılan cam malzemelerin tanıtımı ve kullanım amaçlarının belirlenmesi
| | | 5 | Laboratuvarda uygulanan temel işlemler ve kullanılan ekipmanlar
| | | 6 | Laboratuvarda uygulanan temel işlemler ve kullanılan ekipmanlar
| | | 7 | Laboratuvarda uygulanan temel işlemler ve kullanılan ekipmanlar
| | | 8 | Ara sınav | | | 9 | Analizlere Hazırlık
| | | 10 | Analizlere Hazırlık
| | | 11 | Çözeltiler
| | | 12 | Çözeltiler
| | | 13 | Kantitatif Analizlerde Hata Kaynakları ve Hataların Giderilmesi
| | | 14 | Kantitatif Analizlerde Hata Kaynakları ve Hataların Giderilmesi
| | | 15 | Numunelerin Analize Hazırlanması
| | |
|
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar |
Laboratuvar Teknikleri ve Temel Gıda Analizleri / Yrd. Doç. Dr. Faruk Gamlı /2015 |
Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları |
|
Değerlendirme | |
Ara Sınav | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | |
Final Sınavı | 1 | 100 | TOPLAM | 100 | Yarıyıl (Yıl) İçi Etkinlikleri | 40 | Yarıyıl (Yıl) Sonu Etkinlikleri | 60 | TOPLAM | 100 |
| Dersin Sunulduğu Dil | Türkçe | Staj Durumu | Yok |
|
İş Yükü Hesaplaması |
|
Ara Sınav | 1 | 1 | 1 |
Final Sınavı | 1 | 2 | 2 |
Derse Katılım | 14 | 3 | 42 |
Bireysel Çalışma | 14 | 2 | 28 |
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma | 3 | 3 | 9 |
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma | 4 | 3 | 12 |
|
Program ve Öğrenme Çıktıları İlişkisi |
ÖÇ1 | 1 | 3 | 5 | 3 | 2 | ÖÇ2 | 1 | 3 | 5 | 3 | 3 | ÖÇ3 | 2 | 3 | 5 | 3 | 4 | ÖÇ4 | 2 | 3 | 5 | 3 | 4 | ÖÇ5 | 1 | 3 | 5 | 3 | 4 |
|
* Katkı Düzeyi : 1 Çok düşük 2 Düşük 3 Orta 4 Yüksek 5 Çok yüksek |
|
|